MIDSOMMAR 2009

Mikael Jakobsson
2009-06-29

Midsommar 2009 blev en fantastiskt tillställning. Totalt 44 personer träffades på Björnö för att fira midsommar. Vädret var riktigt hyggligt när vi klädde stången och dansen, med för dagen nyutbildade dragspelare, gick att genomföra torrskodd. Sen brakade det lös. Regn, regn, den nyklippta gräsmattan förvandlades till lervälling och storstugan blev målet för att förtära midsommar lunchen. Till en början uppstod viss förvirring över hur det skulle gå till att husera allihopa i stugan men det la sig efter en stund och alla hittade sittplats. Ylva-Le såg till att en ny nubbe visa sjöngs med ett maximalt mellanrum av tre minuter. Stämningen höjdes till oanade höjder. Så oanade höjder att ingen egentligen märkte att regnet hade övergått i solsken. Sen vidtog femkamp. Först ringar genom majstången, sen pilkastning, stövelkastning och sen nytt regn. Ett avbrott på någon timma för detta och sen påt igen. Boll i hink gick bra men efter några nya stänk var det dags för mega labyrint i storstugan. Roffe och Agneta vann femkampen och fick överta ”Gubben och Gumman” priset. Efter några timmar träffades allihopa i storstugan för prisutdelning och samkväm. Som traditionen bjuder fick förra årets segrare av femkampen, Cissi och Thomas, läsa upp sina dikter. Trubadur för aftonen var Mikael .Eriksson och Hamnfogden. Turneringen i pingis kördes igång och det för dagen nyanlända elverket skänkte ljus till tillställningen. Kan konstatear att några hade inte lagt sig när andra gick upp för att inleda midsommar dagen. Regnet hade i alla fall lagt sig och ersatts av sol. och dagen inleddes med tipspromenad. En tipspromenad som vanns av Petra och Felicia (vuxen respektive barn). Sen fortsatte dagen med Boule tournering och där hette segrarna Marie och Simon. Midsommar dagen flöt sen på och övergick i kväll och det kan konstateras att Midsommar 2009 blev en underbar midsommar, trots vädret. Vi ses på midsommar 2010 //Hamnfogden

Vandringspriset ”Gubben och Gumman” lämnades över från fjolårets vinnare Cissi och Thomas.
Vinnare 2009: Agneta och Roffe
2:a plats: Petra och Micke
Delad 3:e plats: Carina och Thomas/Sanna, Simon och Anders, Fanny och Felicia
4:e plats: Marie och Micke
5:e plats: Katarina och Henric

Vinnare i tipspromenaden:
Vuxna: Petra
Barn: Felicia

Vinnare i Kurts ”boulemästerskap” blev Marie och Simon.
Hälsningar/
festkommittén