Oaxen BK´s kappseglingar 2012

Mikael Jakobsson
2012-03-17

Hej alla som driver med vinden och alla som kämpar med fart och höjd på kryssen!

Sommarens seglingsprogram liknar det vi har haft de sista åren.

Vi har naturligtvis KlubbMästerskap eller Kräftköret den 11  augusti vid Björnö. Där kommer vi inte segla runt Björnö  utan det blir en bana i mera ”öppen teräng” med säkrare vindar. Mera rättvist och mindre frustrerande för alla. Vi håller kvar vid omvänd startordning dvs först i mål vinner.

Försommarseglingen fredagen den 15 juni blir starten på en riktig superhelg med propellerevenemanget ”The Round Oaxen International Poker Run” på lördagen. Då startar vi från Skanssundet med egen tidtagning mellan 18:00 och 18:30 på en bana som inte är beslutad ännu, efteråt blir det gemensam grill och i år kan jag även lova bra väder. På lördagen får vi seglare lifta med någon propellerbåt och njuta så gott det går. Hjälps man åt att burka kan man få lut även på en sådan!

Därutöver har vi 2 Kvällsseglingar från Skanssundet, den första onsdagen den 23 maj och den sista onsdagen den 22 augusti.  Starterna är även då mellan 18:00 och 18:30 med egen tidtagning. I år blir det en bana som är kortare och riktigt nära hemmahamnen men som vi kör 2 varv. Tanken är att de som vill vara med och köra Laser ska kunna haka på och kanske även de nya ungdomsbåtarna (!?).

OBK-Cup som bara Team Flax ännu så länge vet hur det är att vinna är summan av alla fyra nämnda delseglingar.

 

Ha det gott alla, dags att börja ladda!!

 

//Mikael Ruda