Det händer grejjer

Mikael Jakobsson
2011-07-13

Snabbt, stabilt och jätte-jätte bra…. är tv reklam som etsat sej fast i hjärnan. Det kunde lika gärna varit beskrivningen av ny masthuset. Sveriges rakaste masthus. Fantastiskt bra byggt under ledning av Henric och Christoffer!

Dessutom har 2 nya fika-sittgrupper skapats, byggaren belönas i baren på Björnö det kan vi lova.

Björnö har en alldeles ny grill installerats. Den är specialbyggd för nya bryggan och kommer officiellt invigas på Kräftköret med pompa och ståt samt nationalhymn,  men vänta abslout inte med att använda den fram tills dess. Kör hårt – kör så det ryker….

grillen_web

Tanken med nya grillen är naturligtvis att vi inte ska behöva ta med grillar var och en utan att vi delar. Snyggare, billigare, klubbmässigare, miljöbra!

Lite kort om Kräftköret: Det har kommit några frågor om att vi tävlar enligt kappseglingsreglerna. Så krångligt är det inte. Det vi vill är att babordsbåt väjer för styrbordsbåt, att upphinnande båt håller undan för den som är före samt att lovartsbåt håller undan för läbåt om de seglar för samma halsar eller vinden in från samma sida av båten om man säger så. Krångligare än så ska det inte vara på vårt KM.

Lotteri på Kräftköret

På kräfrköret kommer naturligtvis anordnas lotteri. Så är det alltid. Har du en bra lotterivinst. Ta med den är du snäll.

Nu stundar några veckor där det är läge att samla material till alla möjliga reportage att publicera på hemsidan. Själv besöker jag nog någon finsk fyr i år igen. 

Propeller eller skot – Vi syns på Björnö

//Ordf. Ruda