TBT-intyg och sanering

Mikael Jakobsson
2020-09-24

Från och med år 2021 får båtar som är byggda år 1995 eller tidigare inte sjösättas utan uppvisande av intyg på att botten är fri från TBT. Hamnfogde får neka sjösättning vid misstanke om att otillåten färg finns på båten.  Godkända intyg är mät,- sanerings- eller klubbintyg. Klubbintyg utfärdas av båtägaren och kan hämtas under dokumentfliken här intill. Mät- respektive saneringsintyg utfärdas av det aktuella mät- eller saneringsföretaget. 

För nytillkomna båtar som kommer till klubben från och med 2021 och som är byggda 1995 eller tidigare, eller som importerats begagnade från utlandet, måste oberoende mät- eller saneringsintyg uppvisas som bekräftar att båten är TBT-fri. Detta gäller såväl nya medlemmar som befintliga medlemmar som byter båt. 

Inga båtar får stå kvar på hamnplan under sommaren 2021. Detta står inskrivet i arrendeavtalet med markägaren.  

Vid sanering av båtskrov på klubbens område måste saneringsmetod och tillvägagångssätt godkännas av styrelsen. Detta för att säkerställa att alla miljö- och hälsokrav uppfylls.

Intyg och begäran om saneringsgodkännande med information om saneringstidpunkt ska skickas till klubbens miljöombud josefin94@gmail.com