Hjälp – Ny artikel

Mikael Jakobsson
2014-03-30

Det är enkelt att göra en ny artikel. Det gäller bara att tänka i rätt ordning. 
Börja med en rubrik – inte för lång, då blir det knas med ”Senast uppdaterat”. Hoppa över ”Alias”, det löser sig självt.

Skriv din artikel – börja med texten, kör rättstavning och sen tar vi bilderna.

Sätta in bilder – det är detta som folk tycker är struligt, egentligen är det inte särskilt svårt. Börja med att trycka på teven med stjärna. 

hjalp1.jpg

 

Du kommer då till en pop-up som tar hand om bilder. Börja med att markera i vilken mapp du tänker spara dina bilder.hjalp2.jpg

 

Sen trycker du upload.

hjalp3.jpg

 

Ett nytt fönster tänds dit du nu antingen drar in dina bilder från din dator, alternativt trycker du ”Browse” för att söka på hårddisken.

hjalp4.jpg

 

Bilderna hamnar i fönstret och du har nu möjlighet att döpa om dem. Gör inte som jag gjorde, använd aldrig åäö eller mellanslag i filnamnet. Låt resize vara ikryssad, då blir det exakt rätt storlek på bilderna du laddar upp. Om dina bilder är mycket stora, över 16 MP kommer det att bli problem att krympa bilderna. Du får då ett felmeddelande om detta. För att kunna hantera jättestora bilder måste de i så fall krympas innan uppladdning. Normalt har man inte så många pixlar i en ”vanlig” kamera.

hjalp5.jpg

 

Du kan markera hur många bilder du vill på hårdisken. Tryck sen ”Upload”. Mätaren kommer sakta att fyllas allteftersom uppladdningen fortskrider.

hjalp6.jpg

 

När uppladdningen är klar hamnar du tillbaka på sidan du var innan och nu finns dina uppladdade bilder där. Klicka på bilden så att den blir aktiv och tryck sen på ”Insert” så är allting klart. Dina andra uppladdade bilder hittar du på samma plats och det är bara att lägga in så många bilder du vill.

 

Tryck ”Spara & Stäng” – din artikel är publicerad ! Alla artiklar publiceras alltid under sin kategori och på förstasidan.

 

Jag kommer att jobba med att förenkla detta ytterligare, vad det lider. Var inte rädd för att göra fel. Allting går att fixa till.

 

Lycka till !!