Gotska Sandön Helvete och Himmel

Mikael Jakobsson
2010-07-08

I tisdags kväll när jag seglade in mot Gotska Sandön var allt piss. Den utlovade 4-7 m/s lyckades surfa upp Linnea i mellan 8 och 9 knop och skapa vågberg i alla djävla riktningar på runt 2-3 meter utan överdrift och detta på en västlig vind.

När jag väl anlände till min GPS-punkt och började andas ut upptäckte jag att det var en 10 -11 distans till för att hitta lä från vindhelvetet.I detta ögonblick blev allt plötsligt ännu mer piss… Jag ville hem till gården och min tubtv. När jag väl kommit runt ön och hittat det lilla skydd som gotska har att erbjuda var jag så slut att jag bara ville lägga mig ner och gråta. Jag ville hem till Marie och Thor och sälja båtdjäveln på blocket till högstbjudande dock max 25 kronor så jag blir av med skiten snabbt och kan gå vidare på min ”bucketlist”.

Och så igår fick jag faktiskt uppleva något som gjorde mödan värt och mer därtill. En söderhavsö i Östersjön.Så långt ifrån helvetesrusket på havet i tisdags natt man kan komma, himmelen på jorden eller i alla fall i Östersjön.Om jag överlever resan hem kommer det ett fint reportage med bilder framöver, GPRS uppkopplingen på Gotska suger. Min plan är att stanna Torsdag och gasa hem på fredag förutsatt att den sydvästliga vinden kommer som utlovat.

Vi ses på Rogers Bar,,,,