KRÄFTKÖRET 2009

Mikael Jakobsson
2010-03-08

Kräftköret, som är klubbens klubbmästerskap i segling, blev en rafflande tävling. Familjen Ruda, med sin Two Star, bröt mållinjen endast 35 sekunder före familjen Gustavsson, i sin Express. Två minuter senare kom Mikael Eriksson / Mikael Jakobsson i Accenten, som de hade haft ledningen med ända fram till sundet SO om Björnö. På fjärde plats kom familjen Carlsson / Stefan Andersson med Vasa 38. På femte plats kom familjen Jansson med sin RJ355. På sjätte plast kom Hellström/Andersson i Maxi 87. Utom tävlan var en riktigt häftig RS500 med bland annat Tobias Gustavsson ombord. Tyvärr har denna typen av båt ett alltför högt lystal för de relativt svaga vindarna och kom därför näst sist. Familjen Ruda fick sin första inteckning i det vandringspris som klubben haft sedan 1993 och de får nu ha priset hemma i prishyllan till nästa år. För att vinna priset för gott måste

 

man vinna 5 gånger, varav de sista två på raken. Moder natur visade sig på sitt allra bästa humör och bjöd på strålande sol under hela helgen, Badtemperaturen var 22 grader och det såg nästan ut som att det fanns sälar i vattnet. På kvällen var det traditionell kräftskiva och faktiskt så gick myggorna och la sig föra deltagarna i kräftköret. En fantastisk helg, många kommer att ha ont på ryggen av solbränna och en del kommer att minnas att man kan få huvudvärk av kräftor. Som sagt EN HELT FANTASTISK HELG !!!!!

kkoret2009_4kkoret2009_3kkoret2009_5kkoret2009_6kkoret2009_2kkoret2009_1