Reportage

OBK

Problem

Det finns för närvarande ett problem med att få in bilder i bloggen. Felsökning pågår !!!

Jollemeeting

Alla som varit aktiva i Jolleseglingen är välkomna på meeting hemma hos Gustafssons, söndagen 20 november kl.14.00-17.00. Vi har lite kul seglingsbilder från i somras och så släpper vi inte hem någon som inte lärt sig knyta pålstek. Ring, sms:a eller mejla till oss om ni kan komma. Tel: Lennart mobil: 076 2760544 hem: 551 51017 Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. VARMT VÄLKONA! Hur många jollar går det in i Gustafssons förråd? 9 stycke ännu så länge. Fast om vi slänger ut hyvelbänk och förvaringshyllor skulle vi kunna få plats med några till… Ser fram emot att få ta fram dem i vår!

Nyblivna seglare

Bröderna Andersson har idag inlett sin seglarkarriär genom att i Brunnsviken hämta en Variant 18, som de har fått till skänks. Med endast 5 hk och en vind på 2 m/s seglar de just nu mot Mörkö. De startade klockan 09.00 och hade nått Västerbron vid 15.00, som ligger 1/4 av den totala sträckan på 40 sjömil.........24082011052

Sommaren 2011

Christiansö/Bornholm - sommaren 2011 med Trålaren "Ella af Mörkö" "Det börjar med en strålande härlig dag och i vår båtklubb skall vi delta i Oaxen Poker Run. En rolighet i god klubbanda till långt fram på småtimmarna, MEN som slutar med regn och kuling. Efter denna trevliga klubbaktivitet, var vår plan att börja vår färd söderut, men i stället blev det att acceptera regnet hela dagen och bryggsegla. Så blev det uppehållsväder och i ett skutt, tog vi oss ner till Stendörren. Vilken underbar plats detta naturreservat är!" Ja, vill du läsa mer om vår tripp ner till Christiansö/Bornholm, gå in på www.tralaren.se . Under fliken Reseberättelser kan du läsa hela berättelsen. Hälsningar Hasse & Merike Merike/Hans Blomberg-Johansson stödjer Sjöräddningssällskapet genom att använda webstamps.

seglarskolan i full gång

Massor av seglar- båt- och badglädje på seglarskolan som nu är i full gång. Tack Stefan, Roger och Conny för hjälp med både det ena och det andra.

Back in business!

Stora Tolvsbo segelsällskap (STSS) har öppnat med en nyinköpt Fabola Flipper Scow (lys 1.12), spinnaker givetvis.

Vilken resa

Lördag morgon och vi börjar preppa Linnea inför kappseglingen.. På väg hem får jag punka precis innan mörköbron, ett omen?

Söndag morgon kommer och vi tuffar ut mot Sandhamn. Dassigt väder och en längre resa än uppskattat, väl framme blev sömn i kojen uppskattat... Ribb båt till presskonferens i Stockholm, helsida i KSSS tidning, ursäkta, men vad i helvete har jag gett mig in i?

Sedan flyter ett par dagar förbi i oregelbundet rutinmässigt arbete tills jag vaknar upp i Visby med en tamp i vardera hand som leder till en spinnaker, svävande 4 meter över havet och uppsvälld som en ballong.

En drakflygning jag sällan kommer uppleva igen, fingrarna vita av trycket i vinden och en accent under mig i överljushastighet jämfört med dom som hade oturen att ligga 30m väster om oss... Rapportering efter rapportering, vad skall hända?!

Målgång... Stående ovationer från de i Sandhamn... Väntan... Vinst?! Va? Vi? Med den? Inget kan jag om segelbåtar men sett till alla andra, med DEN! Endorfin i all ära, mina händer skakade långt efter öl, bastu och sömn...

Jag vill tacka Ruda och Micke Jakobsson för ett härligt teamwork, symbios kanske är ett bättre uttryck men listan kan göras lång. Ett stort tack till Micke Eriksson som gav mig och hela vårt team denna drömchans. Samtidigt sörjer det mig, och jag tror jag talar för oss alla, att du inte kunde delta.

Nu tar vi hem din Linnea, en Albin Accent, som Gotland Runt vinnare 2011. Vid pekskärmen //Buff