Tjejkåsan 2018

Björnös sjätte Tjej kåsa blir den 27-28 oktober. Vi kommer att träffas vid Lövhagens brygga kl 09:00 för att sedan åka över till Björnö.

Alla deltagare tar med sig egen frukost och det man vill dricka under helgen. Lunch, Middag och kvällsfika köper vi in gemensamt.

Självkostnadspris för mat och aktiviteter blir cirka 300:- /person. Vi avslutar runt 10 på söndagsmorgonen (tid för hemkomst kan ändras beroende på väder och vind).

Om ni vill följa med på denna roliga helg så skicka ett mail till:

Vi har begränsat med platser eftersom alla vill sova inomhus. (ca 15 pers)096

Kräftköret 2018

18 Augusti

Då är det snart dags för klubbens stora evenamang Kräftköret. Det börjar med en liten kappsegling och avslutas med en stor kräftskiva.

Detta är en okomlicerad kappsegling där alla kan vara med. Båtarna startar med sitt SRS som handikapp så försten i mål är klubbmästare. Skepparmöte på bryggan 10.00, första start 12.00 och målgång ca 14.00 - 15.00, svårt att säga exakt då vinden ibland har fått för sig att inte blåsa. Givetvis anpassas banan efter aktuella vindförhållanden och tanken är max två timmars segling. Anmälningar är inte nödvändiga, jag kontaktar till alla som har segelbåt i OBK.

Kräftskivan startar vid ca 18.00 och här är alla välkomna !!!

Traditionen bjuder att det ska vara skärgårdens största lotteri. Har du priser till detta vill Carina Karlsson gärna ha dem i klubbstugan.

// Mikael Jakobsson

Vårstädning med eftersmak

I lördags var det vårstädning på Björnö. Vädret var bra, vindarna var bra men deltagandet var bedrövligt. Förutom hamnfogdarna kom Hasse och Merike. Med tanke på det låga deltagarantalet blev det inte så mycket gjort. Flytbryggan är på plats, bastun är på plats och dassen är städade. Normalt sett brukar saker repareras,ved huggas,  stranden rensas och, då grisarna gått hårt åt våran gräsmatta i år, kratta gräsmattan så att det går att klippa. Det känns lite tråkigt för de förtroendevalda att ta hand om Björnö nästan ensamma. Antar att just du hade jättemycket att göra just denna helg och var tvungen att prioritera något annat. Ta nu telefonen och ring hamnfogdarna på Björnö och fråga vad just du kan göra för Björnö. Tack Hasse och Merike för att ni alltid ställer upp.

Björnö Lördag 19/5

Vi kommer återställa gräsmattan och sätta ut bastun. Ta med egna krattor då det är mycket jobb och få krattor på ön.Svin

Julhälsning

Julhälsning från Björnö

DSC 0063DSC 0054

Tjejkåsan

Tjejernas Novemberkåsa 2017! En naturupplevelse i gemenskap, god mat och massor av glädje och skratt!

081082086089096107100

Tjejkåsan 2017

Björnös femte Tjej kåsa blir den 4-5 november. Vi kommer att träffas vid Lövhagens brygga kl 09:00 för att sedan åka över till Björnö.

Alla deltagare tar med sig egen frukost och det man vill dricka under helgen. Lunch, Middag och kvällsfika köper vi in gemensamt.

Självkostnadspris för mat och aktiviteter blir cirka 300:- /person. Vi avslutar runt 10 på söndagsmorgonen (tid för hemkomst kan ändras beroende på väder och vind).

Om ni vill följa med på denna roliga helg så skicka ett mail till:

Vi har begränsat med platser eftersom alla vill sova inomhus. (ca 15 pers)071

Kräftköret 2017...

Kräftköret 2017 blev en rafflande kappsegling med 6 båtar på startlinjen och absolut ingen vind. I vanlig ordning kom vinden och det blev race. Med tanke på att det var total stilltje vid start sattes handikappsystemet SRS på sätt och vis ur spel, för då vinden kom var ju alla båtar på samma plats. Ändå segrade Tobias och Josefin Gustavsson med en Express över betydligt större och snabbare båtar. Snacka om prestation. Stort grattis till Team Flax !!!!

1:a Josefin & Tobias Gustavsson

2:a Tony Tupparainen

3:a Petra Evertsson

4:a Henric Endoff

5:a Christer Johansson

6:a Kjell Sandberg

Som traditionen bjuder blev det sen kräftskiva till långt in på småtimmarna.

IMG 4526IMG 4504IMG 4540

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Nedan lista de arbeten som är aktuella för stunden. Kontakta alltid hamnfogde innan ni tar ett jobb, det kan ju vara så att det är bokat av någon annan. Telefon till hamnfogde 0705-109355

Följande jobb finns kvar att göra:
Röja skog
Måla flaggstången
Måla dassen
Lägga ut bojar
Djupmätning och vatten mätare fasta bryggan
Egna ideér