Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Midsommar

En bild säger mer än tusen ord. Magisk midsommar, 30 grader varmt och fullt på bryggan.

IMG20220624134335

Öppna Björnö

Sen öppning av Björnö 2022-06-11

Det är åter dags att öppna upp Björnö för säsongen. Av olika skäl blir det lite senare i år jämfört med tidigare år.

För de som har möjlighet möter vi upp på Björnö lördagen den 11 Juni vid 9 tiden.

Då tar vi bla. tag i de årliga bestyren med flytt av flytbrygga, urstädning av stugor och toaletter uppstädning kring bryggor mm. bastun som redan fått en ny dörr efter att den gamla blåst bort i vinterstormen behöver också målas. Om man inte kan ta sig dit för egen båt kommer Björnö taxin gå några turer från lövhagen tills alla som vill kommit ut.

 

Väl mött /Uffe 

Bastu7

Midsommar 2022

Äntligen är Corna över och vi kan fira midsommar som vanligt på Björnö igen. Vi kör allting som vi alltid har gjort. Alla är välkomna, lotteriet behöver priser så gräv djupt i era företags förråd efter priser, alla får plats (om vädret tillåter förtöjer vi i dubbla led) och det sedvanliga programmet:

 

Midsommarafton

11:00 Stången kläs. Dans kring stången

13:30 Gemensam lunch

15:30 Femkamp

19:30 Vinnare av femkampen. Vinstutdelning. Förtäring gemensam middag

 

img 5282

Kräftköret

I lördags körde vi Kräftköret på fjärden utanför klubben. Vinden var god med byar på uppemot 8 m/s. Det var lite knepigt då vinden vred mellan nord och väst. Team Flax tog hem det genom att de lyckades med bedriften att köra på insidan av Axvik med endast två slag. Alla andra körde Axviks utsida då det såg omöjligt ut att köra i Flax spår. På andra plats kom Håkan och Sofie som med perfekt spinnaker sättning fixade att köra halvvind, nästan ända ner till märket, med spinnaker uppe. Trea blev Jon och Dag med familjer, att köra utan medvindssegel och gennaker var en vinnade taktik.

1 Tobias Gustavsson Express
2 Håhan Ros W30/Kompromiss partial
3 Jon Granstedt Dufour 40 HR
4 Mikael Ruda X-512
5 Petra Evertsson Omega 36
6 Hans Hoffman Bavaria 35 CR
7 Kerstin Karlsson Scanmar 31
DNC Claes Hellberg First 36.7

 

 KK2021560

Efter racet blev det sedvanlig kräftskiva på fantastiska Björnö

KK20212

Öppning Björnö

Vill tacka alla som var med vid årets öppning av Björnö.

Denna gång fick vi återigen alla nödvändiga sysslor utförda.

Flytbryggan lades på plats och vi passade på att bygga om infästning mellan fasta bryggan och flytbryggan.

Stugorna och toaletterna städades ur och piffades till och alla husen fick nya flaggor eftersom de gamla blivit till trasor. Samtliga tak sopades av och ränsades från grenar och mylla.
Äntligen fick vi också upp den nya flaggstången som varit liggande några år, nytt fäste inborrat och förankrat.

Storstugan fick lite extra omsorg då vi haft ett vindfälle som lämnat skador på ena gavelns vindskivor, detta är nu åtgärdat.

All gammal rutten otjänlig ved som legat och skräpat runt storstugan transporterade också ner till stranden och eldades upp, så nu är det snyggt och prydligt. Vi hann även med att städa upp kring stranden.

Bastun har nu mera ett nytt bastuaggregat installerat . Det gamla hade totalt rostat sönder, antagligen på grund av att man slängt sjövatten på aggregatet.

VIKTIGT att vi endast använder färskvatten på aggregatet för att öka livslängden.

Tycker att det gjorts en fantastisk arbetsinsats och att vi kan anse Björnö öppnat för säsongen.

Om det är någon som upplever några brister eller om det är något vi missat, tveka inte att slå en signal.

Återigen stort tack till alla som deltagit i årets öppning av Björnö. /Uffe

Hamnfogde Björnö / Ulf Bohman 0708-20 28 99

Vice Hamnfogde Björnö / Thomas Palmqvist 070-552 06 47

/Uffe

dIMG 8357eIMG 8376IMG 20210522 105247IMG 20210522 111425IMG 20210522 111654IMG 20210522 112202

Arbetsdag på Björnö

Nu är det dags för vårens arbetsdag på Björnö. Lördag 22/5

I år har vi klarat oss ganska bra från grisarna som inte bökat upp så mycket denna gång. det har däremot blivit några vindfällen och ett av träden har ramlat mot storstugan Utöver den vanliga vårbestyren med flytta av flytbrygga och städning av strand , stugor och toaletter behöver vi byta stormskadade vindskivor på storstugan. även komplettera bryggan med bättre förtöjningsöglor, montera nya flaggstången. vi planerar även att göra ett ryck med all ved. Tanken är att vi hyr ett elverk kraftigt nog att driva den nya vedklyven. Gammal och rutten ved transporterar vi ner till stranden för eldning. Detta är några av sakerna vi behöver göra så alla är välkomna /Uffe

DSCN0213

 

Öppning av Björnö

Öppning av Björnö i dagarna tre

Vill tacka alla som var med vid öppning av Björnö.

Denna gång spreds arbetet ut över flera dagar. Redan på torsdagen gjordes arbeten med att få både brygga och bastuflotte på plats. På fredagen arbetades det med att återställa den förödelse som grisarna åstadkommit. Detta år var det nog värre än vanligt då hela gräsmattan och i princip alla öppna ytor i området var helt uppbökade. Lördagen ägnades bla åt urstädning av husen, mindre reparationer av bryggor och staket. 

Efter att några kullfallna träd sågats upp gick vedklyven varm och det blev ordning vedförrådet. Ruttet trä och gammal bråte eldades upp.

Arbetet har gått otroligt smidigt, stort engagemang och många egna initiativ av medlemmar som vet vad ön behöver.

På det hela taget tycker jag det gjorts en fantastisk arbetsinsats och jag tycker vi kan anse Björnö öppnat för säsongen

Om det är någon som upplever några brister eller om det är något vi missat, tveka inte att slå en signal.

Återigen stort tack till alla som deltagit i årets öppning av Björnö.  /Uffe

Hamnfogde Björnö / Ulf Bohman  0708-20 28 99

Vice Hamnfogde Björnö / Thomas Palmqvist  070-552 06 47

2 Bastu3 Bryggan4 Gräsmattan4 vedskjulet1 Stranden6 Flaggan

Arbetsdag Björnö

Arbetsdag BjörnöMissade du arbetsdagen i lördags? Eller längtar du redan efter mer? På lördag 28 september finns ett gyllene tillfälle att njuta av en sista helg på klubbholmen innan båtarna skall upp på land. Vi ses på Björnö från kl. 10.00. Vi fixar och gör i ordning inför vintern. Bastun och flytbryggan skall in, latrinhinkarna skall bytas, vi fyller på med ved och klipper gräset.

Björnö

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 070-820 28 99

Boman

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Boman

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47

Palmqvist