Midsommar 2019

Ett blåsigt midsommar på fantastiska Björnö. 11 båtar blev vi trots tvåsiffrigt med västan. Med hjälp av de fasta bojarna och ett gott humör var det inga som helst problem. Björnö levererade som vanligt !!!

MS2019MS20192

Midsommar 2019

Alla är välkomna till midsommarfirande på Björnö. Festligheterna börjar klockan 11.00 med att stången kläs. Sedan blir det traditionsenligt midsommarfirande. För allas trevnad är det bra om förtöjning sker med tanke på båtarnas djupgående då det kommer bli många båtar på bryggan. Ser fram emot ännu en fantastisk midsommar. // Karina

dsc_0040

Robban passade på att köra ett varv runt ön med sin drone.

Tjejkåsan 2018

Björnös sjätte Tjej kåsa blir den 27-28 oktober. Vi kommer att träffas vid Lövhagens brygga kl 09:00 för att sedan åka över till Björnö.

Alla deltagare tar med sig egen frukost och det man vill dricka under helgen. Lunch, Middag och kvällsfika köper vi in gemensamt.

Självkostnadspris för mat och aktiviteter blir cirka 300:- /person. Vi avslutar runt 10 på söndagsmorgonen (tid för hemkomst kan ändras beroende på väder och vind).

Om ni vill följa med på denna roliga helg så skicka ett mail till:

Vi har begränsat med platser eftersom alla vill sova inomhus. (ca 15 pers)096

Kräftköret 2018

18 Augusti

Då är det snart dags för klubbens stora evenamang Kräftköret. Det börjar med en liten kappsegling och avslutas med en stor kräftskiva.

Detta är en okomlicerad kappsegling där alla kan vara med. Båtarna startar med sitt SRS som handikapp så försten i mål är klubbmästare. Skepparmöte på bryggan 10.00, första start 12.00 och målgång ca 14.00 - 15.00, svårt att säga exakt då vinden ibland har fått för sig att inte blåsa. Givetvis anpassas banan efter aktuella vindförhållanden och tanken är max två timmars segling. Anmälningar är inte nödvändiga, jag kontaktar till alla som har segelbåt i OBK.

Kräftskivan startar vid ca 18.00 och här är alla välkomna !!!

Traditionen bjuder att det ska vara skärgårdens största lotteri. Har du priser till detta vill Carina Karlsson gärna ha dem i klubbstugan.

// Mikael Jakobsson

Vårstädning med eftersmak

I lördags var det vårstädning på Björnö. Vädret var bra, vindarna var bra men deltagandet var bedrövligt. Förutom hamnfogdarna kom Hasse och Merike. Med tanke på det låga deltagarantalet blev det inte så mycket gjort. Flytbryggan är på plats, bastun är på plats och dassen är städade. Normalt sett brukar saker repareras,ved huggas,  stranden rensas och, då grisarna gått hårt åt våran gräsmatta i år, kratta gräsmattan så att det går att klippa. Det känns lite tråkigt för de förtroendevalda att ta hand om Björnö nästan ensamma. Antar att just du hade jättemycket att göra just denna helg och var tvungen att prioritera något annat. Ta nu telefonen och ring hamnfogdarna på Björnö och fråga vad just du kan göra för Björnö. Tack Hasse och Merike för att ni alltid ställer upp.

Björnö Lördag 19/5

Vi kommer återställa gräsmattan och sätta ut bastun. Ta med egna krattor då det är mycket jobb och få krattor på ön.Svin

Julhälsning

Julhälsning från Björnö