Kräftköret

I lördags körde vi Kräftköret på fjärden utanför klubben. Vinden var god med byar på uppemot 8 m/s. Det var lite knepigt då vinden vred mellan nord och väst. Team Flax tog hem det genom att de lyckades med bedriften att köra på insidan av Axvik med endast två slag. Alla andra körde Axviks utsida då det såg omöjligt ut att köra i Flax spår. På andra plats kom Håkan och Sofie som med perfekt spinnaker sättning fixade att köra halvvind, nästan ända ner till märket, med spinnaker uppe. Trea blev Jon och Dag med familjer, att köra utan medvindssegel och gennaker var en vinnade taktik.

1 Tobias Gustavsson Express
2 Håhan Ros W30/Kompromiss partial
3 Jon Granstedt Dufour 40 HR
4 Mikael Ruda X-512