Öppning Björnö

Vill tacka alla som var med vid årets öppning av Björnö.

Denna gång fick vi återigen alla nödvändiga sysslor utförda.

Flytbryggan lades på plats och vi passade på att bygga om infästning mellan fasta bryggan och flytbryggan.

Stugorna och toaletterna städades ur och piffades till och alla husen fick nya flaggor eftersom de gamla blivit till trasor. Samtliga tak sopades av och ränsades från grenar och mylla.
Äntligen fick vi också upp den nya flaggstången som varit liggande några år, nytt fäste inborrat och förankrat.

Storstugan fick lite extra omsorg då vi haft ett vindfälle som lämnat skador på ena gavelns vindskivor, detta är nu åtgärdat.

All gammal rutten otjänlig ved som legat och skräpat runt storstugan transporterade också ner till stranden och eldades upp, så nu är det snyggt och prydligt. Vi hann även med att städa upp kring stranden.

Bastun har nu mera ett nytt bastuaggregat installerat . Det gamla hade totalt rostat sönder, antagligen på grund av att man slängt sjövatten på aggregatet.

VIKTIGT att vi endast använder färskvatten på aggregatet för att öka livslängden.

Tycker att det gjorts en fantastisk arbetsinsats och att vi kan anse Björnö öppnat för säsongen.

Om det är någon som upplever några brister eller om det är något vi missat, tveka inte att slå en signal.

Återigen stort tack till alla som deltagit i årets öppning av Björnö. /Uffe

Hamnfogde Björnö / Ulf Bohman 0708-20 28 99

Vice Hamnfogde Björnö / Thomas Palmqvist 070-552 06 47

/Uffe