Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Öppning av Björnö

Öppning av Björnö i dagarna tre

Vill tacka alla som var med vid öppning av Björnö.

Denna gång spreds arbetet ut över flera dagar. Redan på torsdagen gjordes arbeten med att få både brygga och bastuflotte på plats. På fredagen arbetades det med att återställa den förödelse som grisarna åstadkommit. Detta år var det nog värre än vanligt då hela gräsmattan och i princip alla öppna ytor i området var helt uppbökade. Lördagen ägnades bla åt urstädning av husen, mindre reparationer av bryggor och staket. 

Efter att några kullfallna träd sågats upp gick vedklyven varm och det blev ordning vedförrådet. Ruttet trä och gammal bråte eldades upp.

Arbetet har gått otroligt smidigt, stort engagemang och många egna initiativ av medlemmar som vet vad ön behöver.

På det hela taget tycker jag det gjorts en fantastisk arbetsinsats och jag tycker vi kan anse Björnö öppnat för säsongen

Om det är någon som upplever några brister eller om det är något vi missat, tveka inte att slå en signal.

Återigen stort tack till alla som deltagit i årets öppning av Björnö.  /Uffe

Hamnfogde Björnö / Ulf Bohman  0708-20 28 99

Vice Hamnfogde Björnö / Thomas Palmqvist  070-552 06 47

2 Bastu3 Bryggan4 Gräsmattan4 vedskjulet1 Stranden6 Flaggan

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 070-820 28 99

Boman

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Boman

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47

Palmqvist