Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Kräftköret 2019

Lördag 24/8 kör vi Kräftköret på Björnö. Detta är en ganska kort och enkel kappsegling som passar alla som seglar. Banan är okomlicerad och tävlingen är inte så lång. Vi tillämpar jaktstart, vilket innebär att ditt SRS tal ger dig en starttid. Den som kommer först över målinjen vinner. Första start är kl 14:00 och banan är preliminärt: Start Björnö, runda grön prick vid Jeppeskär (NO Regarn), runda grön prick Stenskär (NO Björnö), runda grön prick vid Jeppeskär (NO Regarn), målgång vid Björnö mellan bryggnock och boj. Banans längd är 11,3 NM och därför borde seglingstiden bli ca 2 timmar. Skepparmöte k 12:00. Om du kommer direkt kan vi ta skepparmötet på telefon. Viktigt att tala om att ni kommer så vi kan plocka in er båt i startlistan med rätt SRS.

Efter tävlingarna blir det kräftskiva på bryggan !!!

Detta är ett evanemang för alla klubbmedlemmar oavsett om du har segelbåt eller motorbåt !!!

Får vi problemet med nordliga vindar kommer vi ändå försöka genomföra kappseglingarna på Björnö och sedan söka oss till en hamn som har lä, t.ex Arkholmarna. Blir det ihållande regn eller storm ställer vi självklart in, men med tanke på hur våra vänner på SMHI ständigt har fel angående vind och regn, blir det i så fall ett mycket sent beslut.

Festkomitén har traditionsenligt ett lotteri i samband med kräftskivan. Till den söker de priser. Ta med dig eller lämna i klubbhuset.

Alla är Välkomna !!!

IMG 4540

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 070-820 28 99

Boman

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Boman

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47

Palmqvist