Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Kräftköret 2018

18 Augusti

Då är det snart dags för klubbens stora evenamang Kräftköret. Det börjar med en liten kappsegling och avslutas med en stor kräftskiva.

Detta är en okomlicerad kappsegling där alla kan vara med. Båtarna startar med sitt SRS som handikapp så försten i mål är klubbmästare. Skepparmöte på bryggan 10.00, första start 12.00 och målgång ca 14.00 - 15.00, svårt att säga exakt då vinden ibland har fått för sig att inte blåsa. Givetvis anpassas banan efter aktuella vindförhållanden och tanken är max två timmars segling. Anmälningar är inte nödvändiga, jag kontaktar till alla som har segelbåt i OBK.

Kräftskivan startar vid ca 18.00 och här är alla välkomna !!!

Traditionen bjuder att det ska vara skärgårdens största lotteri. Har du priser till detta vill Carina Karlsson gärna ha dem i klubbstugan.

// Mikael Jakobsson

IMG 4526

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 070-820 28 99

Boman

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Boman

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47

Palmqvist