Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Novemberkåsan 2011

11 personer deltog i historiens varmaste Novemberkåsa någonsin. Uppåt 10 plusgrader var skillnad mot föregående år då det var -13. Jocke hade hittat tillbaka till Björnö och kom med en hel arsenal av pistoler. Det var från moderna Sig-Sauer, till 1860 års Colt single action med svart krut. 

PistolerFörmiddagen ägnades åt skytte i alla dess former, men med viss fokus på klubbmästerskapet i lerduveskytte som hölls efter lunch. Den kördes som eleminering, en duva, två skyttar, träff går vidare. Om båda träffar blir det om skjutning, osv. Jocke Tärnell stod slutligen som vinnare. Då han inte var medlem förörades han ett medlemskap i anrika Oaxens BK samtidigt som han fick fritt boende på ön under en helg.
svartkrutMörkret kom och det var dags att gå in i stugan för gemensam middag. Hasse (Merike) hade tillagat vildsvinsgryta som avnjöts av samtliga. Därefter blev det dags för storljug i storstugan. En härlig helg !!!!!

Ljug

http://www.youtube.com/watch?v=UWnBJIBLyd0

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 070-820 28 99

Boman

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Boman

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47

Palmqvist