Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Midsommar 2012 på Björnö

Ca 50 st personer träffades på Björnö för att fira en traditionell midsommar. Vädret på midsommar afton var sol och 12 m/s ost. Detta medförde att det knappt gick att vara på den nya delen av bryggan medans det var i stort sett tropisk värme bakom berget. Med totalt lä för vinden och en strålende sol flyttade sig kvicksilvret till en bra bit över 30 grader. IMG_0242Dagen inleddes med att klä och hissa stången. Till levande dragspelsmusik dansades det runt, runt, runt, och sen så tog vi andra hållet.........DSCF9525Gemensam midsommar lunch avnjöts på bryggan. Sen var det dags för femkamp. I femkampen tävlas det i lag. IMG_0261Bollar genom ringarna i midsommarstången, frisbee, kasta ner burkar, golf och stapla stavar var de fem grenarna. Björn & Anki Lind, ny medlem sedan 48 timmar, tillsammans med dotter och pojkvän, vann gemensamt femkampen. De tävlade i varsit lag men fick båda samma poäng. Istället för att särsilja dem fick de gemensamt ta hand om "Gubben och Gumman", vandringspriset som instiftades 1976. Till priset hör även två böcker där en dikt ska skrivas och läsas upp nästa midsommar.Nu blev det håltimme fram till middagen, som även den, äts gemensamt på bryggan. IMG_0269Vi sjöng nubbe visor och pratade tills klockan blev väldigt tidigt på morgonen. Midsommardagen är den oplanerade mys dagen. Den enda aktivitet som är gemensam är frågesporten. I år vann Petra Evertsson med 8 poäng. I barntävlingen var det Kevin och Emily som vann efter hård kamp. Det var nämligen 3 lag som hade samma poäng och tävlingen avgjordes genom att gissa hur lång en minut är. På midsommar aftons kväll ramlade det in flera båtar och "after midsommar" firades på bryggan. IMG_0271Riktigt ös till fram på småtimmarna. Vi tackar alla som kom och säger: Vi ses igen nästa år.  

// Hamnfogden

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 070-820 28 99

Boman

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Boman

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47

Palmqvist