Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Upptagning

För mer än 10 år sedan startade dåvarande styrelse ett projekt fär att hitta ett upptagningssystem där vi kunde ta upp båtar i egen regi. Nu är vi där !!! Till helgen 9-10 oktober kommer vi ta upp alla båtar på vår nya fina ramp. Det behöver gå långsamt utan stress då detta är nytt för alla inblandade. Därför tar vi upp hälften av båtarna på lördag och andra hälften på söndag. Du hittar upptagningslistan längre ner i denna artikel. I söndags provkördes rampen och så två båtar är redan på land.

 

Vi träffas kl 09:00 och alla är kvar tills alla båtar i gruppen är uppe. Vi hjälper varandra och väntar med att vinterkonservera egna båten tills alla är uppe. 

 

Det kommer finnas lättare förtäring under båda dagarna.

Du ska ha betalat fakturan för upptagningsavgiften innan lyft.

Du ska ha mailat giltligt försäkringsbesked till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan lyft. Det är din egen försäkring som täcker eventuella skador vid lyftet.

 

Egenligen skulle vi haft blåsorketser och kungen på plats för att klippa band innan vi inviger rampen. Tyvärr hade han annat för sig denna helgen så alla vi som inte har jobbat med att bygga ramp får rikta oss till dem som gjort det och säga "Tack så mycket. Bra jobbat".

Kentas båt

Dokument
Download this file (Hamnplan 2021-A.pdf)Hamnplan 2021-A.pdf[ ]252 kB
Download this file (Upptagning hösten 2021.pdf)Upptagning hösten 2021.pdf[ ]60 kB

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98