Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Information

Hoppas ni alla har haft en fin jul- nyårs- och trettonhelg!

 

Klubben väntar fortfarande på nödvändiga tillstånd för att kunna börja med rampen. Rampen är ett prioriterat projekt för att få ned krankostnaderna ytterligare. Det är svårt att bedöma hur mycket den kommer att kosta och styrelsen har därför valt att inte köra andra kostnadsdrivande projekt (såsom ny klubbstuga) parallellt.

Pågående pandemi medför att vi inte kommer att kunna hålla årsmötet i februari på vanligt sätt. Istället kommer årsmötet hållas via Teams. Om ni har bytt mailadress uppmanas ni maila den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kallelsen till årsmötet blir rätt. Närmare information om årsmötet kommer.

Vinterhamn

// Styrelsen

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98