Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Båttoatömmning

OBK-nyckeln fungerar nu till tömningspumpen

Den med Skansholmens Marina gemensamtägda och -skötta båttoatömningspumpen har nu fått ett tillskott; en blå burk med ett lås där OBK-nyckeln låser upp pumpen för användning. Så här fungerar det:
1) Starta pumpen: Sätt i nyckeln i låset, vrid till ”ON”, tryck på grön knapp.
2) Stoppa pumpen: Tryck på röd knapp, vrid nyckeln till ”OFF”, vrid nyckeln till ”kl. 12” och ta ut den.

NOTERA: det går alldeles utmärkt att från läge ”ON” vrida till läge ”kl. 12” och ta ut nyckeln, men då är INTE pumpens elektronik låst. Rätt nyckelhantering för avstängning är alltså precis det som står in punkt 2 ovan.

Vid vridning av nyckeln i cylindern kommer Du notera att det känns lite ’sladdrigt’ eftersom cylindern saknar en tydlig markering för ändlägena resp. ”kl.12” positionen.

Om Du är det minsta osäker på hur pumpen fungerar, slå mig en signal på 070-542 2832 så visar jag gärna hanteringen vid ett tillfälle som passar oss båda.
/Henric Endoff

1590691980783 DSC 3627

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98