Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Sjösättning 2020-05-09

DSC 3183c1Vi som inte redan har sjösatt med Roodbrgvagnen kommer sjösätta som planerat på lördag den 9 maj med start kl. 07.00. Innan dess ska gällande försäkringsbrev vara mailat till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Annars måste det visas upp innan sjösättning. Sjösättningsordningen framgår av (sjösättningslista) så alla behöver inte vara på plats samtidigt. Med hänsyn till att ett antal båtar redan är sjösatta är ambitionen att vi blir klara till lunch. Så se till att vara på plats i god tid!

På grund av Corona bjuder klubben inte på någon förtäring denna gång så glöm inte termosen. Av samma skäl blir det inte heller något medlemsmöte/arbetsdag den 10 maj. Bryggplatserna har justerats sedan förra sommaren. Alla platser finns anslagna på klubbhuset så undersök vilken plats och nummer ni har innan sjösättning. Årets sjösättning är som sagt redan igång. Vagnen har servats och förstärkts under våren. Nu prioriterar klubben att få till en bra ramp. Projektering och anskaffning av material pågår. Nästa steg blir att bygga rampen, anpassa markens lutning och söka tillstånd. Allt detta kostar pengar och projekts framfart styrs av i vilken mån vi lyckas få ned kostnaderna.

Det finns anledning om att påminna om att hundar ska var kopplade. Detta gäller både inom klubbområdet och på Björnö. Förutom att vi ska skydda våra vilda djur tycker flera medlemmar att det är obehagligt med lösa hundar. Dessutom har redan ett flertal huggormar synts till inom klubbområdet.

Vi syns på lördag!  

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98