Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Täckning av båtar

Under natten till fredagen har vi haft en båt som lagt sig mot sin granne då en av stöttorna antagligen dragits omkull av pressen som var bunden i stöttan.
 
När man läser om det här på nätet så blir det tydligt att det är något man ska undvika och även försäkringsbolagen har med detta i sina rekommendationer.
 
Jag uppmanar alla som vet med sig att ni har bundit era pressar och dylikt i era stöttor att omg ändra detta.
 
Ett annat bekymmer är att vissa har använt metall eller andra hårda föremål för att hänga ner pressar och då även dunkar med vatten som vid minusgrader fryser, det här kan när vinden tar i skada både er egen och andras båtar.
 
Mvh//Jonny
Tamp1Tamp 2Tamp 3Tamp 4

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98