Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Upptagning

Då var det dags för klubbens största aktivitet, båtupptagningshelgerna. 

Evenemanget börjar med iordningställande av planen och medlemsmöte söndag 30/9. Mötet startar kl 10.05 och arbetena med vaggorna tar vid direkt efter mötet.

Detta är obligatoriskt för ALLA som ligger på land i vinter.

Lördag 6/10 går båtarna upp ur sjön. Nytt i år är att kranen inte flyttar sig, vilket betyder att allting kommer gå mycket fortare. Det är viktigt att du tittar i listan när du ska vara där och att du har beredskap för att det kan gå fortare än vad det står i listan. Det ställer till en hel del problem när någon inte är på plats. Tipset är att du kommer ner lite före din tid. Nytt för i år är också att parkeringen utanför området tar kort. Och, självklart, INGA bilar på hamnområdet under arbetsdag och upptagning.

För att lyfta båt i OBK måste man visa upp en gitlig försäkring för Kerstin Amelin, eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

OBK bjuder alla på lunch under upptagningen.

// Välkomna

Båtars placering

Upptagningsordning

Upp

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98