Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Upptagning

Då var det snart dags för klubbens största gemensamma aktivitet nämligen upptagningen. Att ta upp sin båt på OBK innebär gemensamt arbete med varandras båtar. Alla är indelade i tre lag som hjälper varandra att få båtarna på plats, lugnt och tryggt och säkert. Vi har i den här klubben lyckats med att göra upptagningen till en trevlig sammankomst. Hemligheten bakom det är att alla hjälper varandra och att samtliga båtägare är väl förberedda. Titta i listan vilket lag du tillhör och var du ska ligga. 1 oktober är det en OBLIGATORIK dag på klubben. Vi börjar med ett medlemsmöte kl 10.00 och sen ställer vi iordning hamnområdet. Allas vaggor hamnar på rätt ställe och planen blir iordningställd för vinter. Vi hjälper också varandra att göra det som hamnfogdarna har på sin lista. 

På upptagningsdagen gäller att alla kommer i tid. I det här faller menar vi att alla ska finnas tillgängliga nästan en timme före utsatt tid då det har hänt ganska många gånger att det går så bra att vi ligger före schemat. I det läget är det synd att ge bort en massa timmar till kranföretaget bara för att vi inte är på plats. Rekomendationen är att komma ca 1 tmme innan utsatt tid. Parkering är förbjudet på området vilket gör att det är Skansholmens parkering som gäller. Ta med mynt ! En OBK hemlighet för att alla ska vara glada och trevliga mot varandra är att vi bjuder på mat under upptagningsdagen.laura

 

Det ska bli kul att träffa alla medlemmar på upptagningsdagen // Hamnfogdarna

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98