Jolleseglare / Seglarskola

segelskola14

Om du är intresserad av att lära dig segla, eller redan är jolleseglare och vill lära dig mer, är du varmt välkommen till OBK Jolleseglare. Vi utgår ifrån individens nivå och det finns inga krav på tidigare erfarenhet annat än att du ska var simkunnig. Du behöver heller inte ha egen jolle. Vi seglar med Optimistjolle, Laser och Triss. Vi tränar seriöst men inte på elitnivå. Vi vill skapa möjlighet för dig som är intresserad och nyfiken på segling men som inte tidigare kommit till skott.

Kontaktuppgifter

Facebook:  https://www.facebook.com/ObkJolleseglare/

Lennart Gustafsson

Tobias Gustafsson - seglarskola / tränare

Håkan Ros - material ansvarig

Josefin Gustafsson - administration / kappsegling

Chokladracet

Chokladracet seglades i år i tre klasser. Triss, Laser Radial och Optimist. Förutom deltagarna som kämpade i byig västvind var det många som hjälpte till på land och på vattnet så det blev en fin dag som avslutades med hamburgare. I år valde vi choklad utan palmolja.Choklad

Säsongen 2020

Sön 10 maj, kl.10 - ca 15 / Jolle-fixardag (Håkan Ros)
Iordningställande båtar, husvagn, flytvästar/segel, brygga inför säsongen

Lör 23 maj, kl.11- ca 15 (Lennart Gustafsson + Håkan Ros samt Oscar Svärd)
Instruktionsdag föräldrar, Viktigt att delta!
-Upplägg jollesegling, Riggning båtar, sjösättning/upptag följebåtar + jollar, lägga bana +
starters, Introduktion seglingsteori/ regler, sjövett/säkerhet mm

Sön 24 maj samt Sön 31 maj, kl.11- ca 15 / Uppstart Tränings seglingar
(Nya föräldrar ansvarar, Lennart + Håkan mfl support)

Tränings seglingar under säsongen
Söndagar kl.11.00 jolle samt Onsdagar kl.18.00 kölbåt eller jolle
Pris: 600 kr/säsong + medlemsavgift eller 100 kr/gång
För att vara med på tränings seglingarna ska man kunna hantera båten väl genom att kunna
segla in och ut själv. Intresse till varje tränings segling görs via sms-gruppen, övriga svarar
endast om man kan komma och delta.
Obs! Tänk på lämplig klädsel inkl.våtdräkt/ torrdräkt samt solskydd efter vattentemperatur
och väder, likaså ta med ombyte och enklare fika.
Genomgång är vid kl.11 på söndagar samt kl.18 på onsdagar.
Direkt efter genomgången är det okej att segla ut.
Träningen på vattnet startar ca 30 min efter genomgången.
Vill du rigga efter genomgång behöver du kunna klara dig utan hjälp.

Sön 14 juni, ca kl.11 - 15 / Triss jollens dag (Håkan Ros)

v.27 - Fre 3 juli kl. 17-20 samt Lör & Sön 4-5 juli kl.10 -18 - Seglarläger (Oscar Svärd)
Syfte: Fortsättningsläger för att kunna tränings segla själv med stöd av föräldrar
Deltagare: Först till kvarn, ca 15 st (beroende av antal ledare)
Pris: 900kr + medlemsavgift (300kr ungdom, 400 kr vuxen), betalas via faktura som skickas
ut av OBKs kassör.
-Vårdnadshavare: Namn, Mobilnr, Mail adress, Post adress
-Deltagare: Namn, Personnr, Mobilnr, Allergi/annan sjukdom, Specialkost,
Behöver låna flytväst/våtdräkt.
Vi återkommer närmare lägret med mer info till deltagare
Oscar kallar även till förmöte ett par veckor innan lägret för ledare, mat ansvariga mfl

Tors-Sön 30 juli - 2 aug / Triss jolle SM 2020 Linköping (info sätts upp husvagn) Trevlig seglingsform där olika generationer kan segla tillsammans! Tors - träningssegling + seminarium (regler och taktik). Fre - Sprint tune up Race. Lör - Sön Trissjolle SM - 4 race lör, 3 race sön. (minst 3 race för att räknas som SM)

Sön 6 sept, 11 - ca 15 / Chokladrace inkl grillning (Oscar Svärd) Rolig klubbtävling med choklad priser!

Sön 20 sept, 11 - ca 15 / Vinterförvaring & städdag (Håkan Ros)

Tävlingar utanför OBK, info sätts upp husvagn om aktuellt
Länkar OBK Jolleseglare:
Allmän info klubbens hemsida: oaxensbk.se
Träningssegling: Intresseanmälan via ledarmail, löpande kontakt SMS grupp
Facebook, inlägg/bilder från aktiviteter: https://www.facebook.com/ObkJolleseglare
Trissjolle förbundet: http://www.trissjolle.se/

OBK Jolle på Facebook