Jolleseglare / Seglarskola

segelskola14

Om du är intresserad av att lära dig segla, eller redan är jolleseglare och vill lära dig mer, är du varmt välkommen till OBK Jolleseglare. Vi utgår ifrån individens nivå och det finns inga krav på tidigare erfarenhet annat än att du ska var simkunnig. Du behöver heller inte ha egen jolle. Vi seglar med Optimistjolle, Laser och Triss. Vi tränar seriöst men inte på elitnivå. Vi vill skapa möjlighet för dig som är intresserad och nyfiken på segling men som inte tidigare kommit till skott.

Kontaktuppgifter

Facebook:  https://www.facebook.com/ObkJolleseglare/

Lennart Gustafsson

Tobias Gustafsson - seglarskola / tränare

Håkan Ros - material ansvarig

Josefin Gustafsson - administration / kappsegling

Trissjolle SM

247A9005

Sista helgen i Juli 2018 stod OBK värd för SM i Trissjollesegling och Klassmästerskap för juniorer.

Det varmaste SMet?

16 besättningar deltog.

Innan själva SM:et hade vi en träningsdag på torsdagen och Sprinttävling på fredagen.

Sprinttävlingen vanns av Anders Olofsson och Patrik Ekberg, Mark

Lördagen, som var första dagen på SMet, bjöd på hård vind från öster och det blev byigt och vridigt från bergen. Till söndagen hade vinden vridit till Syd och gått ner till ca 4m/s. Vi seglade 4 race på lördagen och 2 på söndagen.

Resultat:

1                    Björn Sandberg/Maja Wikman                Västerås

2                    Ami Knee/Sten Ljungström                     Ödsmål

3                    Bo Rogalin/Therese Ros                          Linköpings Jolleseglarklubb/Oaxens Båtklubb

Övriga OBKare:

8                    Simon Evertsson/Mikael Jakobsson

10                  Håkan Ros/Sofie Ros

11                  Tobias Gustafsson/Veronica Andersson

13                  Oscar Svärd/Albin Wickerts

Resultatet för Klassmästerskapet för juniorer, som ingick i samma tävling, blev:

1                    Martin Due/Johanna Due Ulricehamn

2                    Oscar Svärd/Albin Wickerts Oaxens Båtklubb

3                    Erik Juntorp/Emma Nielsen Ulricehamn

Stort Tack till Alla Funktionärer (ca 20st totalt) som hjälpte till!

Ni gjorde ett fantastiskt jobb med Sekretariatet, protokollförning på Startfartyget, bevaka Startlinjen och Mållinjen, Banläggning, Lunchpaket till deltagarna, köra Säkerhetsbåtarna, planeringen och förberedelserna under vintern och våren mm mm!

Efter prisutdelning, bad för vinnarna och fotografering kom en rikting kraftig regnskur som svalkade skönt!

//Håkan och Micke

247A8996

Chokladracet

Chokladracet seglades i år i tre klasser. Triss, Laser Radial och Optimist. Förutom deltagarna som kämpade i byig västvind var det många som hjälpte till på land och på vattnet så det blev en fin dag som avslutades med hamburgare. I år valde vi choklad utan palmolja.Choklad

Trissjolle SM 2018

Om ca ett halvår smäller det. Då står vi värdar för sveriges största jolletävling Trissjolle SM. En stor ära och jätte roligt tycker vi som drar i detta.

Den speciella hemsidan för detta är nu klar och finns på Trissjolle SM 2018

bjornlinea

Trissjollecup 3

En fantastisk helgtrisscup3

Trissjolle Cup 3

Oaxens Båtklubb hälsar alla trissseglare välkomna till Cup 3.

Lördag 2/9 - Söndag 3/9

8.30 Klubben öppnar

10.30 Båtarna klara.

Träning

Egen lunch

14.00 Träning

Korta race

16.00 Avslutning

Grillning

8.30 Klubben öppnar

10.00 Skepparmöte

11.00 Första start Cup 3
6 seglingar planeras. Lunch i land

16.00 Avslutning

Programmet anpassas efter väder och vind och tiderna är ungefärliga

Kostnad: 150:-/båt/dag

Välkomna !!!2I4A0219

Download this file (Cup3_OaxensBK.pdf)Cup3_OaxensBK.pdf[ ]284 kB

Träningsseglingar

Jolle

Söndagar kl 11.00

Onsdagar kl 18.00

Info

Under OBK:s träningsseglingar hjälps vi som träningsseglar åt att hålla i träningarna, köra följebåt, ta hand om nybörjare och varandra. Vi välkomnar alla nivåer och anpassar träningen efter de seglare som är på plats. Klubben har båtar att tillhandahålla, Laser, Triss och Optimist. Är du intresserad av att segla med oss är du välkommen. Anmäl dig minst 1 dag innan träningstillfället via telefon.

100 kr/gång eller 600 kr/säsong + medlemsavgift

Nybörjare

Som nybörjare är du välkommen att delta på träningsseglingarna. Hör av dig till oss minst 1 dag innan träningen via telefon. Med reservation för hårt väder eller brist på tränare kan vi dock vara tvungna att hänvisa dig till ett senare tillfälle.

Kontakt

Telefon: Lennart Gustafsson 076 276 05 44

Jollefixardagen

Hej då var det dags för vårrustning av jollar!

batmekute

Söndag 30 april med start kl 10.
Vi träffas på OBK och iordningställer jollarna inför segelsäsongen.
Fika och korvgrillning så klart.
Hör av dig så vi vet hur många som kommer. OSA fredag 21 april på facebook eventet eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Länk anmälan

anmalanseglaskolan

Säsongen 2019

Upprustning av jollar och städdag