Reportage

Reportage

Rogers Bar & Farsans Restaurang 2010

21 båtar och ca 60 personer besökte detta i alla avseenden lyckade arrangemang. Det som mötte gästerna när de anlände ön var nog lite mer än vad de hade räknat med. Storstugan var ombyggd till femstjärning restaurang. Riktig kock, inlånad från Kusens Gästis i Järvsö, stod i köket och lagade gormet mat. Det gamla fina porslinet från Oaxens bruk användes på vita linne dukar. Hovmästaren tog imot, tids och bordsplacerade gästerna till dagen tre rätter menu. Björnö taxi tjänstgjorde med "Ibrahim" vid rodret. Intressant var att Ylva och Lennart utnyttjade denna service och kom riktigt finklädda.

IMG_4349

Trenden höll i sig och gästerna gick och bytte om innan middagen. Tyvärr tog de 50 portioner som det var räknat till slut och några eftersläntare blev tyvärr utan mat. Tack och lov hade de ingen aning om att det skulle bli gormet restaurang så det var nog inte hela världen.

IMG_4342

Lagom fnittriga av allt vin som ingick i måltiden så drog baren i gång. Rogers numera rullande bar dukades upp på bryggan. Klockan 21.00 rullade baren upp till storstugan som då hade ändrat skepnad till Oaxens Rockklubb. I exakt samma ögonblick som spelningen skulle starta gick förstärkaren sönder. Efter diverse meck och diskuterande blev det till sist en akustisk konsert. Sen rullade det på med bar och rockmusik tills solen gick upp.

IMG_4341

Några anekdoter..............

-Det går inte att sänka en förstärkare, den är gjord av trä och flyter. (Mikael Eriksson efter hans besvikelse över att ha tappat "det perfekta soundet")

-Jag valde bort Kungen för Rogers Bar (Mikael Rude efter att ha nobbat prisutdelning i Gotland Runt där han deltagit i den båt som kom total tvåa)

IMG_4338

Sammanfattningsvis kan man säga att allting gick åt, vädret var på topp, alla var glada, de gästande båtar som råkade komma var oerhört lyckliga, det kan helt enkelt inte bli bättre. Och alla ni som var där kommer ihåg vad jag sa. "One´s a lifetime". Nu hittar vi på nya saker och låter Rogers Bar och Farsans restaurang vila i våra minnen.  //Hamnfogden

IMG_4336