Reportage

Framsida

Årsmötet 2015

Det nya konceptet på årmöte verkade fungera bra. Föreläsning av mästerlots, årsmöte, regattamiddag och dans.

M1M2M3M4

T-shirt

Klubben kommer under 2015 att sälja profilkläder med OBK tryck. Först ut är t-shirts som kommer att finnas till försäljning på årsmötet. Priset för dessa är 80 kr. Tshirt

Tjejsektion

Välkommen till Oaxens Båtklubbs nya “Tjejsektion” där vi tillsammans kommer att skapa en båtsäsong med fokus på gemenskap och glädje.

Eftersom vi inte har haft något första möte en så föreslår vi att vi träffas och tillsammans ta fram mål och riktlinjer för våran nya ”Tjejsektion”.

Vi kommer inte att bli någon så kallad ”passa upp sektion” vi kommer att driva aktiviteter som vi tillsammans tar fram.

Skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om ni vill vara med. Vi kommer sedan att samman kalla till ett möte i början på nästa år.

Med vänliga hälsningar

Susanne Lindén och Catrin Forsell

Torrsättning med flaggan i topp!

Kl. 07:01:20 höjde sig första båten ur sjön - 15:45  hade 46 båtar satts på land. Detta var en synnerligen väloljad övning som genomfördes på en av de kortaste tiderna i modern tid - trots att den inkluderade en handfull nya båtar. Sammantaget är det ett bevis på vad som kan åstadkommas om alla är på plats i tid, har vidtagit nödvändiga förberedelser och hjälper till inom laget tills nästa lag tar vid. Hatten av!

Tills nästa gång skall vi vara mer uppmärksamma på att inte obekymrat gå under hängande last. Det är onödigt och kan enkelt undvikas.

Den uppmärksamma noterade att dagens sista lyft omfattade nedtagning av mastkranen. Den skall få sig en rejäl genomgång och viss uppgradering under vintern.

Till sist; vad vore en torrsättning utan Catrins restaurang? Kaffe med politiskt inkorrekta bollar från kl. 7 och en sjyst vurre me' brö' hela dagen lång. Dessutom fixat med ett leende och ett smittande humör som man kan leva på en hel vecka. Gilla!!!!

//Styrelsen

Båtupptagning 2014-10-04

Slutet av båtsäsongen närmar sig och det är dags att ta upp våra ögonstenar på land. Upptagningsschema och karta finns nedan och under dokument. Viktigt att ha marginal till de tider du blivit tilldelad. Det är inte helt gratis att hyra mobilkran och därför av största vikt att tiden vi utnyttjar kranen blir så kort som möjligt. Tänk också på att det inte finns möjlighet att parkera på området då vi lyfter båter. 

Då det vår båtklubb har ambitionerna att alltid vara den trevligaste båtklubben, bjuder vi naturligtvis alla medlemmar på lunch under upptagningen. Stjärnkocken Catrin Forsell kommer att tillaga sin specialitet Saucisses avec du pain.

Sjsttning

Karta

Lista

Förslag till Drifts- och Investeringsplan

Efter att Årsmötet i februari i år beslutade att TILLSVIDARE lägga planerna på båtlyft i egen regi på hyllan, så har Styrelsen tagit fram en ny Drifts- och Investeringsplan som reflekterar det nya läget. Se länk till fil nedan. Planen finns också anslagen på klubbhuset. Medlemsmötet den 4 maj kommer att ta upp planen för kommentarer, ev. förändringar och medlemsbeslut.

//Styrelsen

Årsmötet 2014-02-17 i korthet

Årsmötet besöktes av ca. 35 personer som gick igenom sedvanliga årsmötesförhandlingar enligt plan. Om du vill uppdatera dig så finns samtliga årsmöteshandlingar under 'Dokument'. I tillägg avhandlades följande väsentligare ärenden:

 1) Beslutades att läga Projekt Båtlyft i egen regi på hyllan tills klarhet erhålls i arrendeavtalssituationen. Efter detta uppnåtts tas antingen projektet upp igen, eller skrotas.

 2) Skarpare rutiner och en delvis ny organisationsform för att säkerställa en snabbare båtlyfthantering med bibehållen hög säkerhet. Läs mer om detta i en separat artikel ("Torrsättning hösten 2013 - Vad kan göras bättre?") på hemsidan. Läs på och var väl förberedd inför vårens lyft.

 3) Klartecken för bastubygget.

 4) Sjösättning lördagen den 3 maj, 2014. Mer info kommer i god tid före evenemanget.

//Styrelsen 

Calle Hultman & Team 2:a i Hyundai Cup.

Äntligen satte grabbanra på på STYV, tävlande för Oaxens BK, en riktigt framskjuten placering. Av 160 båtar tog man 2:a platsen i Hyundai Cup som seglas utanför Nynäshamn och missade den splitt nya bilen som är första pris med bara mariginaler. Läs mer under kappsegling.

Kalle_Hundaycup

Calle Hultman showar loss på prisutdelningen.