Miljö

attmalaVad kan vi göra för att hjälpa havet och skärgården frodas? Vad måste vi låta bli att göra, för att inte skada det sköra livet i havet? På den här sidan kan du hitta information om hur vi utvecklar klubbens miljöarbete, och här finns länkar till resurser utanför klubben. Hör av dig till Josefin eller Kerstin om du har frågor eller erfarenheter och idéer du vill dela med dig av!

OBK Miljöombud:

Josefin Gustafsson

Kontakt båtbottensanering:

Kerstin Amelin

Saneringsprojektet

Årsmöte båbotten

I samband med årsmötet hade vi ytterligare ett möte om sanering. Vi tittade på båtar på klubben och träffade Stefan från Ecobläster. Nedan är en sammanfattning av vad vi kom fram till:

• * Efter att ha utforskat olika alternativ har vi landat i att glasblästringsmetoden som Ecobläster erbjuder verkar mest lovande för båtar med TBT som skall saneras på klubbens område.
  • * Alla som är intresserade av att låta Ecobläster sanera båten (både båtar med TBT på skrovet och båtar med andra biocidfärger) kan få en personlig offert för blästring, med eller utan efterföljande epoximålning. Mejla information om båten till Stefan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Han behöver veta vad det är för typ av båt och hur stor den är.
  • * Utöver saneringskostnaden tillkommer en kostnad för hanteringen av avfall. Hur stor kostnaden blir beror bland annat på hur många båtar som deltar – vi återkommer med en grov uppskattning senare i vår.

Hör gärna av dig till Josefin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) och Kerstin (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) med tankar och idéer kring saneringsarbetet, och kopiera gärna in oss om du mejlar Ecobläster om en offert, så vi kan koordinera arbetet på klubben. Du behöver också berätta för oss om du väljer att sanera din båt utanför klubben, och kom ihåg att färg som kan innehålla TBT inte får avlägsnas från någon båt på klubbens område utan tillstånd från styrelsen.