Öppning av Björnö

Öppning av Björnö i dagarna tre

Vill tacka alla som var med vid öppning av Björnö.

Denna gång spreds arbetet ut över flera dagar. Redan på torsdagen gjordes arbeten med att få både brygga och bastuflotte på plats. På fredagen arbetades det med att återställa den förödelse som grisarna åstadkommit. Detta år var det nog värre än vanligt då hela gräsmattan och i princip alla öppna ytor i området var helt uppbökade. Lördagen ägnades bla åt urstädning av husen, mindre reparationer av bryggor och staket.

Efter att några kullfallna träd sågats upp gick vedklyven varm och det blev ordning vedförrådet. Ruttet trä och gammal bråte eldades upp.

Arbetet har gått otroligt smidigt, stort engagemang och många egna initiativ av medlemmar som vet vad ön behöver.

På det hela taget tycker jag det gjorts en fantastisk arbetsinsats och jag tycker vi kan anse Björnö öppnat för säsongen

Om det är någon som upplever några brister eller om det är något vi missat, tveka inte att slå en signal.

Återigen stort tack till alla som deltagit i årets öppning av Björnö.  /Uffe

Hamnfogde Björnö / Ulf Bohman  0708-20 28 99

Vice Hamnfogde Björnö / Thomas Palmqvist  070-552 06 47

2 Bastu3 Bryggan4 Gräsmattan4 vedskjulet1 Stranden6 Flaggan