Kräftköret 2018

18 Augusti

Då är det snart dags för klubbens stora evenamang Kräftköret. Det börjar med en liten kappsegling och avslutas med en stor kräftskiva.

Detta är en okomlicerad kappsegling där alla kan vara med. Båtarna startar med sitt SRS som handikapp så försten i mål är klubbmästare. Skepparmöte på bryggan 10.00, första start 12.00 och målgång ca 14.00 - 15.00, svårt att säga exakt då vinden ibland har fått för sig att inte blåsa. Givetvis anpassas banan efter aktuella vindförhållanden och tanken är max två timmars segling. Anmälningar är inte nödvändiga, jag kontaktar till alla som har segelbåt i OBK.

Kräftskivan startar vid ca 18.00 och här är alla välkomna !!!

Traditionen bjuder att det ska vara skärgårdens största lotteri. Har du priser till detta vill Carina Karlsson gärna ha dem i klubbstugan.

// Mikael Jakobsson

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Nedan lista de arbeten som är aktuella för stunden. Kontakta alltid hamnfogde innan ni tar ett jobb, det kan ju vara så att det är bokat av någon annan. Telefon till hamnfogde 0705-109355

Följande jobb finns kvar att göra:
Röja skog
Måla flaggstången
Måla dassen
Lägga ut bojar
Djupmätning och vatten mätare fasta bryggan
Egna ideér