Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Kräftköret 2016

Årets upplaga av Kräftköret blev inte riktigt som det brukar. Normalt sett är det augustivärme och bad som gäller på Kräftköret. Så blev det inte i år. Väst och nordvindar stökade till det med förtöjningarna men trots detta blev det ändå 4 st segelbåtar i tävlingen och totalt 9 båtar på bryggan. Årets tävling gick på en ny bana. Första rundning var grön prick vid Jeppeskär (mellan Oaxen och Regarn), ner till grön prick Pipskärsgrund, upp till första pricken igen och sedan mål. Banan tog ca 1,5 timme och hela tävlingen kunde ses av både publik och tävlande. 

 

Resultat:

1   Flax

2   Paula

3   Dream

4   Ester Wiliams

 

Kräftskivan hölls i den nyfixade och frächa storstuganIMG 2073

IMG 1494IMG 1495 //Micke J

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 0705-109355

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47