Tjekåsan, the story...

I typiskt novemberväder + regn, anlände sex tappra kvinnor till Lövhagens brygga.
Vid ankomst till Björnö var alla mer eller mindre blöta. Men kring värmekällan öppna spisen + glögg och fika, blev skrattnivåtemperaturen snabbt på topp.
Emedan det i vår samvaro också ingick en tävling, började vi med 3 inomhuslekar (för att det fortfarande regnade ute).
Lagom till lunch upphörde regnet och utomhus njöt vi av korvgrillning med goda tillbehör.
Därefter fortsatte tävlingen med noggranna instruktioner av Viola, för att skjuta luftgevär.
Gör det om du kan bättre – kasta "boll" med strumpbyxa!
"Skottkärreracet" utlöste maximal skrattopp!!!
Svamppromenaden inbringade bara några gula kantareller.
Eftermiddagsfika med god Toscakaka och Cocostoppar och därefter Vinprovning, med Susanne´s goda vägledning.
Samvaron är mycket god och allas berättelser om var och ens bröllop; yrkeserfarenheter; synpunkter om julfirande; barn & skola, ja allt . . .
Till kvällens soppa hade vi gottgott bröd!
Alla sov vi sedan gott, men vaknar till mera regn och blåst. Nu styv kuling! Det blev en extra inomhusgrillning i öppna spisen, när vi sedan vid 1-tiden lugnt & försiktigt vågade oss över tillbaka till fastlandet.
Varmt tack till oss alla (Catrin, Linda, Susanne, Ewa, Viola, Merike), som tillsammans nu har ett "mysigt" minne!

Bild1Bild2Bild3Bild4Bild5Bild6

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Nedan lista de arbeten som är aktuella för stunden. Kontakta alltid hamnfogde innan ni tar ett jobb, det kan ju vara så att det är bokat av någon annan. Telefon till hamnfogde 0705-109355

Följande jobb finns kvar att göra:
Röja skog
Måla flaggstången
Måla dassen
Lägga ut bojar
Djupmätning och vatten mätare fasta bryggan
Egna ideér