Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Storstugan

Storstugan fraktades till Björnö någon gång under 1950-talet av Oaxens Bruk, som då tyckte det var bra att arbetarna organiserade sig som båtklubb och kom bort från den invanda miljön på Oaxen. Om man studerar stugan kan man se att den är ditfraktad i sektioner och ihopskruvad på plats. Ett arbete nästan i "bygga pyramiderna i Egypten" klass. under de 60 år som gått sedan dess har det hänt mycket saker i denna stuga. Micke & Maria Ruda har tagit fasta på dessa värden och renoverat upp stugan invändigt. De har använt exakt samma kulörer som orginalet och skapat känslan av mysigt 50-tal, fast fräscht. Nu är det inte bara Björnö som är skärgårdens finaste klubbholme. Numera har vi även Sveriges finaste klubbhus. 

bj1bj2

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 0705-109355

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47