Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Arbetsdagen 25/9

Trots rapporter om hällregn blev det sol och fint väder som gällde på Björnö  i helgen. 22 personer kom och arbetetade hårt. Det fanns en del saker som skulle hinnas med. Flytbryggan användes som transportmedel för att få över material till reparationen av den fasta bryggan. Det är ju som bekant inte helt enkelt att bygga på en ö. Därefter användes flytbryggan som arbetsplattform vid reparationer av spången ut till flytbryggan. Rivning av den fasta delen färdigställdes och allt material eldades upp.

 img_4757

Intressant att ungdommarna arbetatade så hårt, det finns hopp för framtiden.

 img_4779

Gemensam lunch serverades i storstugan/restaurangen. Gulaschsoppa med tillbehör.

Framåt eftermiddagen kom den utlovade nordan 10m/s och därför blev hamnfogden med familj ensamma kvar på ön, för att sova i lillstugan. Båten hade lämnats kvar på Skansholmen pga tekniska bekymmer. Tack till alla som kom, trots meterologens kraxande. Det blev en trevlig dag

.img_4780

img_4801

// Hamnfogden

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 0705-109355

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47