Klubbholmen Björnö

DSC_0029

Björnö är klubbens gemensamma sommarparadis ca 8nm från Skansholmen och S/V om Oaxen, där träffas många, både medlemmar och gästande båtfamiljer .

Klubben disponerar barnvänligt bad samt storstuga att ha samkväm i vid dåligt väder, vidare finns en lillstuga med ett rum med eldningsmöjlighet vid fuktigt väder, i lillstugan finns våningssängar plus en extra gästsäng samt kokplats med gasolspis och gasolkylskåp dock inget färskvatten.

Kräftköret 2013

K2013-3

En anrik båtklubb bär på anrika traditioner. En av dem är att varje år i augusti hålla en kräftskiva med tillhörande kappsegling. Då Calle Hultman förra året lyckades med bedriften att ta hem den "omöjliga" vandringspokalen hade det till årets tävling instiftats ett nytt pris. Omöjlig i den betydelsen att för att vinna vara tvungen att ha fem inteckningar samt att de tre sista skulle vara i följd.  Tävlingen är numera öppen för alla seglare, dock kan endast medlemmar vinna klubbmästerskapet. I år var det blåsigt och regningt, så pass blåsigt att många valde att stanna i hemma hamn. Trots detta kom åtta båtar till start. Det blev ett mycket spännade race där Simo Ryhänen och Maja Björkqvist, TrosaBK, tog hem segerm med sin HR352. K2013-5Bara några båtlängder efter kom Kjell och Ulrika Enbom, TrosaBK, med sin Dheler 34. Tredje platsen och första OaxensBK båt blev Olle och Mia Wengelin, som med sin Draken lyckades vinna med en så liten marginal över Flax att tävlingsledningen övervägde målfoto. Under kappseglingsfliken redovisas fullständig resultatlista.K2013-4

Efter målgång gick diskusionen om vi skulle ha kräftskiva ute eller inne. Enligt väderrapporten skulle det sluta regna kl 18.00. Prick 18.00 sprack det upp och sol varde. Otrolig timing. Kräftor, sång, dryck och party till soluppgången. Kräftköret 2013 går till handlingarna som en väldigt lyckad helg.

Arbeten Björnö

På Björnö finns alltid arbeten att göra för den som är jobbasugen. Efter överenskommelse med hamnfogde får detta räknas av från arbetsplikten. Kontakta hamnfogde om vad som är aktuellt för stunden. Telefon till hamnfogde 0705-109355

Hamnfogdar Björnö

Hamnfogde: Ulf Bohman 070-820 28 99

Vice Hamngode: Thomas Palmqvist 070-552 06 47