Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Kräftköret 2020

I lördags körde vi Kräftköret och i år var start och mål i hamnen. Troligen den längsta bansträckningen hittils på 8,5 Nm. Banan gick runt gul prick Himmerfjärdsverket, N.Fräckstahäll och gul prick i höjd med Oaxen. Det betydde att det handlade om navigering över grund och, i den sydliga vinden,  möjlighet att köra läns eller slöra runt Axvik. 8 båtar (!!!) ställde upp från klubben och det blev fajt om de flesta placeringarna. Ny klubbmästare blev Toni Tuparainen, grattis Toni !!!

1:a Tony Tuparainen, Dufour 385

2:a Petra Evertsson, Omega 36

3:a Josefin Gustavsson, Express

KK2020

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg