Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Kvälls seglingar

Då är vi igång. Torsdagar kl 18.00, om det inte regnar, kör vi kölbåt.

Banan är: gult märke, syd Himmerfjärdsverket - N Fräckstahäll - gröna pricken. Start sker med omvänd SRS och starttid på varje båt. På det viset ska vi komma samtidigt över mållinjen, om vi seglar lika bra.

Det är ingen tävling och resultatet noteras ingen stans. Syftet handlar mer om att komma ut och segla och bli bättre på det.

Det finns i stort sett alltid plats för gastar.

Bra om man hör av sig till mig så vi vet om vi ska vänta på någon.

Under vecka V27 - V30 är det semester för denna aktiviteten.

//Mikael Jakobsson

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg