Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Kappsegling 2016

kappsegl13 copyJag har under vintern och våren deltagit i ett ambitiöst projekt med övriga båtklubbar i vårt närområde för att öka antalet deltagare på de olika kappseglingarna i regionen. Som första åtgärd har datum anpassats till övriga kappseglingar, så att krockarna blir så få som möjligt. Det har även tagits fram en gemensam tävlingskalender där alla öppna tävlingar finns med. För att delta i dessa behövs inga förkunskaper eller anmälningar. Bara kom till skepparmötet och kör banan.

Från OBKs sida, med mig som samordnare, finns ambitionen att vi ska ut och segla lite mer i år. Jag drar detaljerna på medlemsmötet men så här långt verkar det i alla fall som vi blir minst tre båtar på Huyndai Cup, sista helgen i augusti. Blir nice med en egen OBK camp på bryggan i Nynäshamn.

// Mikael Jakobson

Kappseglingar 2016

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg