Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

OBK Cupen 2010

Nytt för i år är att vi kör en CUP. Vinnare är den båt/besättning som under 4 delseglingar samlar på sej minst poäng. Poängräkningen är enkel. Segren enligt LYS får 1 poäng, 2 an får 2 poäng etc. Båtar som inte kommer till start får antal seglande i delseglingen +1. Dyker man upp på alla 4 deltävlingarna har man naturligtvis större chans.

Syftet med Cupen är naturligtvis inte blodigt hård kamp utan ett sätt att komma ut ytterligare 2 gånger på vattnet under lekfulla former. Vi kommer inte ha domare eller tidtagare utan var och en får hålla ordning på sin start och seglad tid. Starten kommer ske valfritt under uder ett avlfritt tidsintervall. KM skiljer sej naturligtvis med sina specialla regler.

Datum är onsdag 26 maj. Start mellan 18:00 och 18:30. Fredag 18 juni, start 18:00-18:30. KM lördag 14 augusti samt onsdag 25 augusti: start 18:00-18:30.

Och kom ihåg: Allt med mast som driver med vinden är med automatik anmält till KM iår! Man kan söka om Walk Over men tävlingnämnden är hård.

Väl mött alla//Tävlinggeneralen Mikael Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg