Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Ambitioner i VM och GR

Tobias Gustavsson och Max Friman tränar segling riktigt hårt just nu. Att det blåser småspik eller att tävlingarna är nere i Göteborg verkar inte ha någon betydelse. De är där ute!! Riktiga hårdingar. Och i augusti bär det av ner till Holland och World Championships. Båten är en RS 500 som väl kan beskrivas som akrobatik och balans i hög fart. Häftiga grejjer om man säger så eller kanske fett coolt, eller nåt... Kör hårt grabbar. Ni är härliga!

RS-500

En annan god nyhet är att vår Kalle Hultman har aviserat att han i år kommer att tävla för OBK i Gotland Runt. Kalles besättning och Kalle är väl samkörda och oerhört rutinerade och erfarna. Riktiga huggormar, inte lätta att tas med. Mikael Ruda som också kommer att delta i GR, men på en annan båt men med samma LYS (tävlande för Södertälje BS), har lovat kasta i ett drivankare om det blir jämnt över mållinjen.

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg