Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Flax har flyt, vinner Försommarseglingen

Team Flax-Gustavsson tog en klar seger i årets Försommarsegling som kördes mellan hagel och regnskurar. Om andra platsen var det mycket jämnt, endst sekunder skiljde andra och fjärde båt.. Vädret var lite av det sämsta man skulle önska sej för en grillkväll men klubbstugan övertrasakde i gemytlighet.17 man mumsade i sej allehanda grillrätter och en nykomponerd pottsisallad av Maria. Nytt rekord för en middag i styrelserummet?

Team_Flax-Gustavsson

Team Flax-Gustavsson efter målgång.

Resultat Försommarseglineg 2010 06 18

Team, Seglad tid, LYS, Beräknad tid, poäng

1, Team Flax-Gustavsson; 43min 50sek; 1,12; 49,09 min; 1P

2, Team Skorpan; 43min 8sek; 1,25; 53,9 min;2 P

3. Team Draken; 52min 30 sek;1,04; 54,6 min; 3P

4 Team Hall; 47min 0 sek; 1,17; 54,9 min, 4P

5 Micke Jakobsson, Laser, DNF 5P

6 Övriga segelteam i klubben 6P

Resultat OBK CUPen efter 2 av 4 delseglingar.

Team Skorpan, TwoStar 3P (1+2)

Team Flax-Gustavsson, Express 4P (3+1)

Team Draken, Drake 5P (2+3)

Team Hall, First 8P (4+4)

Team Carlsson, Wasa 11P (5+6)

Micke Jakobsson 11P, (6+5)

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg