Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Gotland Runt 2010 på Daiquiri

För 4:e året hade jag i år förmånen att segla med på Södertäljebåten Daquiri på Gotland Runt

gr7_web

Daiquiri. En Compis från 1986.

Det här året gick det ovanligt bra med en 3:e plats på korta banan runt Gotland. Bra segel, aktiv segling, taktiskt bra vägval samt framför allt få missar bäddade för bra resultat.

Årets segling innebar för vår del inga stiltjen utan vi kom runt på lite drygt 2 dygn. Som ansvarig för mat och dryck är det alltid lurigt att få det att stämma. Förra året var precis allt utom lite whiskey slut men i år fanns godisberg kvar vid målgång

GR1_web

Daiquiri kommer bra iväg i starten. Dream från OBK är också framme och hugger, Martin Jättner visar bringan.

gr2_web

Att hålla rätt lutning på båten gäller alltid och båten är tömd på allt som inte kommer användas.  Bosse sover på rätta railen och längts i fören den nya formgjutna genuan. Inga sömmar alls, ett enda stycke! Cool!

gr3_web

Micke; nöjd, svettig och förvånansvårt pigg trots 6 timmars sömn på 2 dygn på väg mot mål. Just här vet vi att det gått bra men når vi pallen?

gr4_web

Yes! Där satt den. Tänk att man alltid är tuffast efteråt. Eftersnacket är nästan bäst. Bosse Jättner visar biseps för flickorna på bryggan.

gr6_web

Sandhamn är mysigt. Alltid lika kul att komma tillbaka// Mikael Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg