Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Max och Tobias 7th on World Championships RS500. ONSDAGSSEGLING NU PÅ ONSDAG!

Grabbarna grejjade en 7:e plats på VM!!! Otroligt bra. Hollandare och engelsmän kan också segla vad det verkar. Se länken här på hemsidan. Bra gjort och hatten av säger styrelsen.

För övriga dödliga är det Onsdagsegling & OBK CUP på onsdag. Sista delseglingen i CUPen och sista storbåtsseglingen inom OBK för säsongen. BE THERE!!! Fri start mellan 18:00 och 18:30. Vanliga banan som finns anslagen på grinden. Egen tidtagning. BRATWURST und Kartoffelknödeln, Bier oder Cola. Wikommen/Välkomna-Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg