Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Små, små mariginaler i OBK CUP

Sista seglingen i OBK Cup blev synnerligen dramatisk, rena rama Bergman. Första beräkningen gav ett exakt lika resultat mellan Team Skorpan och Team Flax. MEN det visade sej att tiden för Micke Jakobsson i Laser inte var 48 min och59 sek utan 59 min och 48 sekunder. (Ja , ja det är inte alltid så lätt att läsa av klockan....) Dett innebar att Team Flax kom 1:a i stället för 2:a och Team Skorpan kom 3:a i stälet för 4:a. Toatalt har Flax och Skorpan 8p vardera men Flax en vinst mer än Skorpan. Flax vinner! Himla flax tycker Team Skorpan om Team Flax. Snabb sista segling och jämn serie av Draken. Dags för SM nästa år??

OBK delsegling 4/4:

1) Team Flax43 min 45 sek

2) Team Draken, +31 sekunder

3) Team Skorpan, + 1 min 49 sekunder

4) Micke Jakobsson Laser

Totalt i Cupen:

1) Team Flax 8p

2) Team skorpan 8P

3) Team Draken 12p

Grattis Flax som har en fin kristallvas från Swarowski att ha blommor i kommande år.//Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg