Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

KM RC segelbåt 2010

2009  instiftades ett nytt klubbmästerskap i OBK, KM i RC segelbåt. Principen är enkel, alla som vill får deltaga med Lennarts fina RC båtar. Då det var dagen efter upptagningen var det mycket folk på klubben och en hel del insåg att det var mycket roligare att köra RC båt än att tvätta snäckor. Ett antal heat kördes och det blev mycket rafflande segling i den hårda vinden. Skala mässigt motsvarade nog vinden 30m/s.

Bild_041

Största problemet var att behålla farten genom slagen. Många kovändningar blev det. Finalen kördes slutligen mellan Micke Jakobsson, Max Frieman och Roger Viklund (eller egentligen hans lille son). Max och Micke hade en tät fight genom hela banan. Roger gick bra fram till att hans son somnade vid rodret

. Bild_056

Det blev lite oklarheter vem det var som styrde vid det aktuella tillfället. Bra kört sovande !!!!!!!!! Efter sista rundningen ledde Micke med en decimeter över Max. På kryssen upp mot mål valde Micke att gå mot bryggan medan Max låg kvar på ett långt kryssben till "the other side". Det visade sig vara ett vinnade koncept och Max vann till slut med 3 sekunder. Prisutdelning förättades med nationalsång och prisutdelning. I vanlig orning utsågs endast en segrare Max Frieman. Övriga blev tvåor. Max fick motta alkoholfri champagne och vandringspris. Grattis Max. Klubbmästera i RC segelbåt 2010 !!!!!!!!!!!!

Bild_050

Bild_063

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg