Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

OBK Cupen 2011

Skriv ut Skicka sidan ändra

För andra året  kör vi OBK CUPen. Förra året vann ju FLAX och fler hade chansen. Vinnare blir den båt/besättning som under 4 delseglingar samlar på sej minst poäng. Poängräkningen är enkel. Segren enligt LYS/SRS får 1 poäng, 2 an får 2 poäng etc. Båtar som inte kommer till start får antal seglande i delseglingen +1. Dyker man upp på alla 4 deltävlingarna har man naturligtvis större chans.

Syftet med Cupen är naturligtvis inte hård kamp utan ett sätt att komma ut ytterligare 2-3 gånger på vattnet under lekfulla former. Vi kommer inte ha domare eller tidtagare utan var och en får hålla ordning på sin start och seglad tid. Starten kommer ske valfritt under uder ett avlfritt tidsintervall. KM skiljer sej naturligtvis med sina specialla regler.

Datum är onsdag 25 maj. Start mellan 18:00 och 18:30. Fredag 17 juni, start 18:00-18:30. KM lördag xx augusti samt onsdag 24 augusti: start 18:00-18:30.

Väl mött alla//Tävlingsgeneralen Mikael Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

 

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

 

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

 

Lystabell

srs.jpg