Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Team Rubecula tar täten

Första delseglingen i OBK-Cup togs med lätthet hem av Team Rubecula som nu leder kampen om Cupen. Men lugn alla ni som inte var med . OBK´s reporter kan meddela att bara det finns spännande fåglar och djur ute på vattnet har alla andra seglingsteam trotts allt chanser att ta igen på Rubeculas försprång. Det räcker till exempel med att ett gäng skarvar flyger förbi för att Team Rubecula fullständigt ska tappa fokus på seglingen. Då åker fågelskådargrejjorna fram och seglingen blir därefter.  Rubecula visade på bra driv i olika vindvinklar och varierade vindhastigheter så se upp!

rubecula_web

 

Hårda grabbar. Anders Johansson, kapten Henrik i mitten och Per Bollvik.

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

 

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

 

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

 

Lystabell

srs.jpg