Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Försommarseglingen och OBK-Cup

I vindregistret precis ovan stiltje avgjordes årets försommarsegling. Sannolikt hade småbåtarna lättare att luta ner båtana i lä för att på så vis hjälpa den svaga vinden att över huvud taget lyfta segelduken till något som kunde likna vingprofil. Hur som hellst kom Team Linnea iväg perfekt och snodde åt sej nästan all vind som fanns i på fjärden just då. I en svag men ökande vind fick storbåtarna fart mot slutet men allt för sent. Mellan de fyra första båtarna var det tätt men Linnea tog spiken och besättningen fick lite påfyllnad i självförtroendet vilket går åt med tanke på att det snart bär av till Gotland Runt.

Sammantällning i OBK-CUP:

Team (poäng delsegling 1) + (poäng förs.seglingen; beräknad tid försommarseglingen)= (summa poäng)

1) Linnea (2p)+(1p, 131 min)= 3 p

2) Flax (2p) +(2p, 135,0 min)= 4p

3) Draken (2p) + (3p, 136,4 min)= 5p

4) Rubecula (1p)+ (5p, 154 min)= 6p

5) Team Magnific (2p) + (4p, 137,5 min)= 6p

6) Team Nova (2p) + (6p, 158 min)= 8p

Nästa segling blir Kräftköret i augusti som kommer bli riktigt kul. Vi siktar på 20 startande båtar.

Väl mött! //Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg