Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

OBK Cup efter 3 seglingar

Det stora deltagandet i Kräftköret gör att delsegling 3 får en betydande effekt på sammanställningen om man säger så.

Poängberäkningen för Kräftköret baseras på båtar från OBK och inte utomstående för att göra det mera rättvist.

Sista delseglineg är onsdagen 24 augusti med start från 18:00. Det ser ut som 5 båtar fortfarande har chansen att ta hem Cupen där vinnarreceptet är flera, jämna och bra resultat.

Väl mött nere i hamnen!//Ruda

Sammanställning

Båt, summa poäng (delsegling1, delsegling 2, delsegling 3)

1 Flax 10p (2,2,6)

1 Dream 10p (2,7,1)

3 Carioca 11p (2,7,2)

4 Draken 12 p (2,3,7)

4 Skorpan 12 p (2,7,3)

6 Bo Lundgren 13p (2,7,4)

7 Black Lady 14 p (2,7,5)

7 Team Magnific 14p (2,4,8)

9 Rubecula 15p (1,5,9)

10 Team Nova 18p (2,6,10)

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg