Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

OBK Cup sista seglingen

I sista CUP-seglingen fick vi till skillnad mot försommarseglingen jämna och bra vindar. Samma bana seglades en hel timme snabbare än den gången.

De fyra teamen låg resultatmäsigt samlade inom 5 minuter, rätt tight med andra ord. Snabbast var Skorpan som seglade i för den båten näst intill idealvindar. Banan klarades mer eller mindre på 2 slag och det var gott om tid att ställa in seglen. Som andra båt kom Flax (Lennart, Josephine, Max)som körde för fulla segel (enda båten som skickade upp spinnackern). I mål bara en minut efter. 3:a var Draken som satsade på en tidig start, gick över startlinjen direkt efter 18:00. Med de vanligtvis avtagande vindarna hade det varit en bra strategi men denna kväll höll vindarna hela kvällen. Röda Rosen, team Magnific Midget, som 4:e båt valde ett segla lägre för att vinna fart men fick i stället slå någon gång extra.

Resultat:

Båt, SRS, seglad tid, beräknad tid

1 Skorpan ,1.25,  27.0 min,  33.8 min

2 Flax, 1.12, 31.0 min, 34.7 min

3 Draken, 1.07, 34.7 min, 37.1 min

4 Röda Rosen (Magnific Midget), 0.95, 41,75 min, 39 min

Slutresultatet för årets Cup blev rätt likt förra året:

1. Flax 12p (2+2+6+2)

2. Skorpan 13 p(2+7+3+1)

3 Draken 15 p (2+3+7+3)

Kristallvasen får ännu ett år pryda det Gustavssonska Residencet i trakterna kring Hölö. Bra gjort!

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg